Laddar Evenemang

Årets kvinnliga entreprenör 2019 kickstartar ”hösten” då Christina Pihl berättar om ”De globala hälsomålen för hållbart företagande” och hur det påverkar oss som entreprenörer. Det kan bli spännande diskussioner! Varmt välkomna!

För att nå FN:s Globala mål till 2030 krävs ekonomisk tillväxt som samtidigt värnar om social och miljömässig hållbarhet. I grunden handlar detta om att driva företag på ett ansvarsfullt och hållbart sätt samt att ta hänsyn till miljön, sociala och ekonomiska faktorer. Många kunder använder redan idag sin köpkraft politiskt för att vara med och bidra till en bättre värld, och intresset för hållbara lösningar bara ökar bland konsumenter”, berättar Christina Pihl.

FN’s Globala hälsomål

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen.

Sida, den statliga myndigheten som arbetar för att minska fattigdom i världen, har gett Startup Sthlm Lidingö i uppdrag att implementera målen i Stockholmsregionen. Christina Pihl, affärsutvecklare på Startup Sthlm Lidingö och ägare av Pihl & Partner, kommer att leda projektet.

Så här lät motiveringen till utmärkelsen Årets kvinnliga entreprenör

Årets kvinnliga entreprenör är kompetent, engagerad och positiv. Genom sitt lyhörda och kreativa arbete hjälper hon nyföretagare att starta, växa och nå ut med sina produkter och tjänster. Hon medverkar också till att förbättra hela Lidingös företagsklimat, bl a genom sitt engagemang i kommunens näringslivskommite.

Hennes stora hjärta rymmer även ett outtröttligt engagemang för världens barn. Under flera år bidrog hon till nätverkets utveckling genom väl utfört styrelsearbete.

Nu tar hon sats och utbildar entreprenörer i ”De globala målen för hållbart företagande.” Hennes värdedrivna arbete gör att hon ligger i framkant och är en sann förebild. Vi önskar Christina Pihl varmt lycka till!

Share This Post, Choose Your Platform!